Описание насъбитието

Прекрасни, Метафоричните карти са нова, но вече доказана тенденция в психологията, свързана с проективните техники. Предимството на този метод е, че е възможно да се работи с картите независимо за развитието на творческия потенциал, на въображението.
Тези карти са специални. Те НЕ разкриват съдбата. Метафоричните Асоциативни Карти (съкратено МАК) са набор от картини с размера на игрална карта или пощенска картичка, изобразяващи хора, взаимоотношения, житейски ситуации, пейзажи, животни, битови предмети, абстрактни картини. Изображенията, представени върху тях, стават видима метафора на нашите ценности, страхове, желания или са свързани асоциативно с нашия вътрешен опит.

При работа с МАК е важен не първоначалният смисъл на картината, а емоционалният отговор на индивида. Освен това всеки може да види и да усети нещо свое. По този начин, чрез МАК се извеждат скритите картини от дълбините на нашето подсъзнание – несъзнателни впечатления, мисли и емоции, които определят нашата реакция в определени ситуации от живота. МАК са познати и като ТЕРАПЕВТИЧНИ КАРТИ, тъй като спомагат терапевтичното общуване в терапевтичният процес.

Метафоричните асоциативни карти са прекрасни, защото са преводач на несъзнаваното до нивото на съзнанието . Несъзнаваното оперира с образи и картини, докато съзнанието мисли в единици на речта – думи, фрази. Несъзнателните процеси са най-голямата част от психичния айсберг, само малка част остава върху съзнанието, което не решава, а само обяснява несъзнателните импулси.

tarot, cards, magic-991041.jpg

В подсъзнанието по правило са скрити наранявания при раждане, които създават забрани на човек за определени действия. Човек може да желае нещо, но несъзнателното, следвайки целта си да запази живота и душевното равновесие, не го пуска, защото тук е настъпила определена травма. Друг човек може дори да се сблъска с опасността, която може да остане в подсъзнанието и да предотврати повторението на отрицателното, вероятно, преживяването. С помощта на снимки можете да извлечете това, което пречи на постигането на целите.

 Работейки с асоциативни карти, ние заобикаляме рационалната част от мисленето;

🤩 МАК ни помага да чуем диалога между вътрешния и външния ни свят, да донесем дълбоки материали на повърхността;
🤩 МАК е трамплин за нашата фантазия, което предизвиква странни асоциации, които ни водят до неочаквани открития;
🤩 МАК помага да се премахнат защитните бариери на психиката;
🤩 МАК създава условия за самостоятелно развитие и самопознание;
🤩 МАК създава безопасна и удобна среда за доверие на взаимоотношенията в група или в двойка. Те помагат да се “измъкнем от черупката” и да “разчупим леда” в тревожна ситуация;
🤩 МАК може да се използва при интерпретирането на мечтите, целите и желанията;
🤩 МАК помага да се намери ресурс за решаване на проблема.

По време на ритрийта ще работим в няколко направления:

Марина Бошева

Преподавател

Ритрийт "Метафорични асоциативни карти- терапия и трансформация

Предстоящо събитие
10-13 февруари
  • 3 нощувки в двойна стая на база закуска и вечеря на бюфет с изключително качествена и здравословна храна в RIU Pravets Golf & SPA Resort 4*
  • Pravets Resort - RIU Pravets
  • 📣 463,50 лв. за всичко ❗️❗️❗️ Цената е за настаняване в двойна стая❗️ Цена за настаняване в самостоятелна стая: 600,00 л
  • Цената включва: 🌺 участие със всички терапечтични групови сесии 🌺 3 нощувки в двойна стая на база закуска и вечеря на бюфет с изключително качествена и здравословна храна в RIU Pravets Golf & SPA Resort 4* Този луксозен голф комплекс в Правец се намира на брега на езеро, само на 30 минути с кола източно от София. Предлага модерен СПА център, уникална природа и множество развлекателни и спортни съоръжения.
  • Цената НЕ ВКЛЮЧВА транспорт мястото и разходи от личен характер. 🚗 Ще съдействаме за споделено пътуване до Правец. Моля, запишете се на лично съобщение в Месинджър или Вайбър 0889 931973! 📌📌📌 За запазване се превежда капаро в размер на 253.5 лв. на човек при двойно настаняване 📍 и капаро 390 лв. при единично настаняване
  • Капарото можете да преведете на: РЕД ТУРС ЕООД УНИКРЕДИТ БУЛБАНК – КЛОН ШУМЕН сметка в лв: IBAN: BG68UNCR70001520032011 SWIFT BIC: UNCRBGSF Основание: Женски ритрийт Останалата част от сумата- 210 лв, се заплаща на място при пристигане на 10.02 Моля, при превеждане на сумата да изпратите снимка на платежното нареждане на лично съобщение на Вайбър или Месинджър!