Описание на курса

Връзката на жените с Луната е специална и дълбока. Пълнолунието е мощно небесно събитие, коeто подсилва лунното въздействие върху живота на Земята и има особено интензивен ефект върху женската енергия. Заради месечните ни цикли, ние, жените, открай време имаме специална и интимна връзка с Луната.
Връзката на менструалната цикличност при жените с цикъла на Луната прави всички човешки създания от женски пол повече или по-малко лунни същества. По време на Пълнолуние се изостря силата на женската енергия, интуицията и връзката с отвъдното.
Мандала танц е структурна енергийна практика, която е построена на принципа на сакралната геометрия. Мандала е най-женственият танц на планетата. След всички практики и обучения, които съм минала през годините, аз просто се влюбих в Мандала, с нейния бърз и лесен начин на лечение и преобразяване. Самият танц е изграден на принципа на „цветето на живота“ в съответствие със сакралната геометрия на тялото. Движенията, които се използват, са дълбоко сакрални и женски. Тази практика е взаимствана от свещените танци на суфите, индийски и тайландски храмови танци и т.н.
Самият танц се танцува в структурата на осмици, кръгове, спирали и вълни. Кръговете завихрят енергията, спиралите и вълните я насочват. Основната форма е осморката, чрез която се свързват всички центрове и изграждаме баланса на ляво и дясно полукълбо, на силата и нежността. Движенията по време на танца следват принципа на построяване на женско тяло чрез осморки, кръгове и спирали.
В тези два часа ще привлечем и подобрим отношенията с партньора за любов и доверие, ще творим чудеса, ще сбъдваме намеренията си, ще привличаме изобилие във всичките му проявления и не само. Силата на една жена е в енергията на покоя. Жената сякаш обгръща с енергията си всички, които попадат в нейното поле. В това се изразява нейното действие. Само в състояние на релаксация и покой жената може да чува, да следва интуицията си и да бъде мъдра. огато една жена живее в сърцето си и в женския си център, тя е свързана със своята сила и всичко в живота й се случва с лекота. Както казва една моя руска учителка: Ние, жените, имаме две сърца: матката и сърцето. Да общуваш с такава жена е удоволствие: тя е жизнена, вдъхновяваща, земна. Такава жена привлича мъжа и в него се заражда желанието да се приближи и да се погрижи за нея. Танц Мандала е комплексна практика от древността, имаща дълбока връзка с женската ни същност и с всички женски проявления на Вселената. Това е процес на свързване с Богинята в нас. Това е лечение на тялото и душата. Това е знание за женската природа, за движението на енергиите в женското тяло.
Какво да носите?
В кои случаи НЕ се препоръчва танцът Мандала:

Марина Бошева

Преподавател