woman, space, portal-8542462.jpg

Излекувай Любовта и себе си- Приложна психология

Това уникално събитие е предназначено специално за жени, които искат да се свържат по-дълбоко със себе си, да излекуват миналите си рани и да създадат по-хармонични взаимоотношения. “Излекувай Любовта и себе си – Приложна психология” съчетава теоретични и практически знания, за да предостави максимално задълбочено и трансформиращо преживяване. Тази практика е посветена на приложната психология в контекста на любовните взаимоотношения.
 
Навярно е болезнено за много хора да осъзнаят истината, че техният партньор (или бивш партньор) винаги пасва на техните психо-емоционални травми.

За много от нас най-съкровеното желание е да бъдат влюбени и да са щастливи във връзката си. Но,
тъй като любовта в семейството често се изразява подсъзнателно, някои от нас обичат, като споделят нещастието на родителите или бабите и дядовците или като повтарят техните начини на изразяване на любовта.

В тази глава ще разгледаме подсъзнателната лоялност и скрититите динамики, които ограничават способността ни да създаваме уловлетворяващи връзки. Ще си зададем един въпрос: Готов ли съм наистина да имам партньор?


Без значение колко сме успели, колко прекрасно умеем да общуваме, колко семинари за двойки сме посещавали или колко добре осъзнаваме собствените си модели на избягване на интимност, докато сме впримчени в нашата фамилна история, ще продължаваме да се дистанцираме от човека, когото най-много обичаме.

Подсъзнателно
• ще повтаряме семейните модели и
• ще се вкопчваме в другия,
• ще се отнасяме към него с недоверие и гняв,
• ще се отдръпваме и ще се затваряме в себе си,
• ще го напускаме или
• ще бъдем напускани от него и
• ще го обвиняваме за нещастието си,
докато не осъзнаем, че същинският първоизточник на страданието ни се крие в нашето родово минало.
Много от проблемите между нас и партньора ни се коренят не в самата интимна връзка, а в семейни динамики, съществуващи много преди изобщо да се родим.

Ако една жена умре по време на раждане например, това събитие може да потопи следващите поколения в необясним страх и да им докара куп нещастия.
Дъщерите и внучките може да започнат да се страхуват от брака, защото той води до деца, а децата – до смърт.
На външен план те може да твърдят, че не искат да се омъжват или да имат деца. Може да се оплакват, че така и не срещат подходящия човек или че са твърде заети, за да се установят с някого и да създадат семейство.
Но, зад тези оплаквания, техният първичен език разказва друга история.

Първичните им изречения (по-дълбоката истина, тази на Душата), резониращи с тяхната фамилна история, може да звучат така:
– Ако се омъжа, може да се случи нещо ужасно. Може да умра. Децата ми ще бъдат без мен. Ще бъдат съвсем сами.
Синовете и внуците в семейството също може да бъдат засегнати. Те може да се страхуват да се обвържат с една жена, смятайки, че сексуалността им я обрича на смърт.
Техните първични изречения може да звучат така:
– Способен съм нараня някого и вината ще бъде само моя. Никога няма да си простя.
Страхове като тези неусетно се промъкват в живота ни и подсъзнателно започват да определят много от постъпките ни и изборите, които правим или не правим.

Ако в детството си детето не е получило достатъчно внимание и любов от родителите си, то търси кой може да му даде тази любов. Човек намира любовта в съпруг, а после може би в любовник. Обаче след известно време това вече не работи.

По-нататък човек може да се движи в 2 посоки: да приеме раните си и да се развива или да продължи да търси и намира следващ обект, който може да му даде това, което не е получил в детството си. И така без край.


Изходът е един- да изцелим старите си рани, да погледнем на тях като част от нашия живот и да ги приемем.

Има безспорно влияние върху щастието и хармонията в нашите отношения, е свързан с преживяванията от детството ни. Много хора пренасят непреработена болка или травми от детството си в зряла възраст. Ако самите родители са преживели травми, ако са страдали от пристрастявания или не са били добре психически, ако са малтретирали децата си, много вероятно е децата също да носят травми. Нашите преживявания от детството винаги отразяват заплитанията и лоялностите, съществуващи в семейството ни.

В констелациите многократно се вижда, че разрушителните модели в отношенията се съчетават като изключително прецизно.
Ако няма баланс във връзката, тя се разпада!
Обменът на даване и получаване между мъжа и жената се случва на всички нива – материално, сексуално, емоционално, умствено, духовно.

Връзката между мъжа и жената, които решават да живеят заедно или да станат съпруг и съпруга, е връзка между равни. Каква е характеристиката на тази връзка? По какво се отличава тя от връзката родител – дете? Повлияна ли е от нея?
Разликата между детето и възрастния е, че детето не може само да се грижи за себе си, то не е в състояние да носи много отговорност, докато възрастният е отговорен за това, което прави. Във връзката родител – дете няма равенство, защото родителят дава на детето, грижи се за него, взема решенията за него, носи отговорността за взетите решения и действия спрямо детето.

За да пораснем, трябва да се откажем от детското усещане за безотговорност и от чувството, че другият/те ще се погрижат за нас. Въпреки това често във връзките си се отнасяме с партньора си така, сякаш той или тя трябва да се грижат за нас и ако това не се случи, се държим като разочаровано дете. Съпротивляваме се на естествения процес да се грижим сами за себе си и продължаваме да искаме някой друг да го прави вместо нас.

Във връзката родител – дете има дисбаланс: детето зависи от възрастния, майката и бащата винаги дават, детето получава.
Във връзката между мъжа и жената има баланс – и двамата партньори дават и получават по равно. Мъжът получава от жената това, което му липсва, и й дава онова, което на нея й липсва. Жената получава от мъжа това, което й липсва, и му дава онова, което на него му липсва. За да имат пълноценни взаимоотношения, и двамата трябва да са готови на балансиран обмен помежду си, както и да си покажат, че имат нужда един от друг.
Обменът на даване и получаване се случва на всички нива – материално, сексуално, емоционално, умствено, духовно – то е подхранваща сила, която подържа връзката, като задълбочава отдаването на двамата партньори. Колкото повече дават и получават един на друг двамата партньори, толкова по-силна е (и ще бъде) връзката помежду им.
За да са заедно, мъжът и жената са избирали това. Веднага щом създадат връзка чрез обмен, раздялата става трудна. Това е причината, поради която хората често се страхуват да дават или да получават твърде много, защото се боят, че ще изгубят свободата да правят каквото си искат.

За да завършим целия процес на трансформация, съм подготвила и древната хавайска практика Хоопонопоно за любов и отношения. Тази практика помага да се освободите от негативните енергии, свързани със съществуващи или минали взаимоотношения. Ако сте в настояща връзка, Хоопонопоно ще ви помогне да забравите старите рани и да привлечете нова позитивна енергия. Ако нямате партньор, тази практика ще ви помогне да привлечете нова, здравословна любов в живота си.

Присъединете се към “Излекувай Любовта и себе си – Приложна психология” и се потопете в едно дълбоко трансформиращо преживяване. Събитието е подходящо за всяка жена, която иска да излекува миналите си рани, да подобри взаимоотношенията си и да се свърже по-дълбоко със себе си. Не пропускайте възможността да се включите в това уникално събитие, което ще ви помогне да откриете нови начини за личностно развитие и емоционално израстване.

Цена: 66 лв. /плащане на място или предварително за Онлайн участниците/

Важно! Моля, запишете се чрез съобщение в Месинджър или Вайбър: 0889 931 977

Местата са ограничени!
🤩 Тренинга ще се проведе едновременно в присъствена форма и Онлайн през Zoom! Запис ще има наличен до 22.07.

Начало: 15:00
Край: 19:00

Адрес: OM Yoga & Lifestyle
бул. “Евлоги Георгиев” 169
/в сградата на бившия Театрален колеж “Любен Гройс”, 2-ри етаж/
В сградата на Овъргаз

Кой е треньорът?

Марина Бошева

Марина Бошева е сертифициран треньор на практиката “Пробуждане на женската енергия” и Танц Мандала. Танцува Мандала танц от началото на 2017 г. Вече 13 години Марина изучава и практикува различни енергийни практики, арт терапии с мандали и глина, съчетани с медитация и наричания, алхимия, тантра, нумерология, констелации, обучавана в тайни школи с вътрешно знание.
Марина е обучена от най-добрите школи за семейни и структурни констелации. Преминала е и обучение за водене на онлайн констелации.
Много умело работи с констелации по приказни сюжети, констелации за дом, наследство, заболяване /симптом/, както и корпоративни констелации.
Работи с Метафорични, асоциативни карти по метода на руската школа.
В работата си често използва ЕМДР метод за работа с травми и фобии.
Сертифициран специалист е по Освобождаване на енергия, чрез порталите на времето в човешкото тяло – терапия за съзнателно ребалансиране на енергиите, които са свързани с травмиращи преживявания.
През годините изучава силата на кристалотерапията и ароматерапията.

А още в детството си се запознава с магията на билките благодарение на своята мъдра баба, която и до днес забърква вълшебни лечебни отвари.
Сертифициран специалист е по Нейрографика от Института по психология на творчеството в Русия.
Марина работи много меко, но мощно с женските травми и блокажи и с помощта на танц, специални движения, работи с ангелите, архангелите, стихиите и силата на рода.
Тя е Рейки лечител и е особено интуитивна в откриването и лечението на женски травми и блокирана енергия. Марина използва силата на билките, музиката, дихателни практики и личния потенциал на всяка жена.