ФАЗИТЕ НА ЛУНАТА И ТЯХНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ЖИВОТА НИ

Още от древни времена мощната сила на луната оказва мощно влияние върху живота ни.
И можем много да улесним живота си като се хармонизираме с лунните цикли.
Всеки месец луната ни показва своите 4 страни. Тя минава през 4 фази. А целия лунен цикъл продължава около 29 дни.
 
Първа фаза – НОВОЛУНИЕ
Луната е свързана с името на богинята Артемида и със стихията на Земята. Това време е подходящо за придобиване на нови, полезни навици. Новолунието влияе по-забележимо на мъжете, отколкото на жените.
В първия лунен ден, който може да продължи само няколко минути: от момента на новолуние до първия възход на Луната, възможно е състояние на стрес, възникващо заради усещането за самотност. Характерен е песимизъм, който довежда до намаляване на количеството на контактите. Вторият лунен ден е изключително опасен, заради внушения и фанатизъм, всяка дума на събеседника може да бъде приета на доверие.
В дните на новолунието е полезно да бъдете сред природата, да укрепвате организма, да се занимавате със спорт, да се стараете да постигнете емоционално равновесие. Трябва да се храните пълноценно, защото в този период има интензивно усвояване на енергията отвън, в това число и съдържащата се в храната. Добре е да провеждате успокояващи и оздравителни процедури, да взимате лечебни вани, да правите масаж с различни масла.
В това време за МАНИФЕСТИРАНЕ на НАМЕРЕНИЯ и да планирате нови начинания. Новолунието ни дава готовност за промяна и смелост за действие.

С изгрева на Луната ние можем да намерим себе си, да дадем простор на интуицията, на мечтите си, на творческото си начало с женската енергийна практика Мандала танц на Новолуние с Марина

. 💫💞💃

 

Втора фаза- НАРАСТВАЩА ЛУНА
Тази фаза се асоциира със стихията на водата, съответно със синия цвят, който е цвета на морските вълни, символизиращи появяващото се чувство. В течение на втората фаза на Луната енергията на организма продължава да расте, приближавайки се към максимума си при пълнолуние. Тя вече е достатъчна за начало на активни действия. Това е времето на „порастване“ на организма, когато силите са достатъчни, а умората все още не се усеща. В този период доста добре ви се удава започването на различни дела, появява се вяра в собствените сили. Това също е време за по-голяма емоционална възприемчивост, в резултат на което хората изпитват потребност от емоционален контакт. В този период особено болезнено се приема равнодушието и душевната студенина.
Но Луната продължава да расте и емоционалното напрежение също нараства, количеството енергия в организма се увеличава до краен предела. Втората фаза на Луната приключва, настъпва пълнолуние. Времето до и след момента на пълнолуние, общо четири дни, се нарича Лунен път. Счита се, че в тези дни Луната максимално се освобождава от влиянието на Слънцето и става най-самостоятелна.
 
Трета фаза – ПЪЛНОЛУНИЕ
Тази фаза се асоциира със стихията Въздух, съответства й жълтия цвят. Третата фаза е времето на пълнолуние, плюс два дни преди и след него. Това е период на зрялост и действеност на организма, използвайки натрупаната енергия.
Третата фаза се отбелязва с влиянието на пълнолунието и се характеризира с излишъкът на сили, радост, усещане за пълноценен живот. Човекът става най-независим и рисков. Той е способен на много. На натрупаната енергия по време на растящата на Луна й нужен изход – трябва да водите активен начин на живот. Най-добре е да използвате натрупаната енергия за създаване и самоусъвършенстване. В този период всичко се случва с лекота и не се усеща умора. Важно е да не изпуснете това време, а да го използвате за най-важните и отговорни дела, защото след приключването на третата фаза на Луната силите на организма започват да намаляват.
Дните на пълнолуние се отличават с емоционално напрежение и промяна на настроението. Душата се изпълва с радост и благодат. Силно е усещането за пълнота и непрекъснатост на живота. На пълнолунието по-силно реагират жените.
Полезна е диетата. На пълнолуние може мислите ви да са отправени за любов, пари, красота.
 
Четвърта фаза- НАМАЛЯВАЩА ЛУНА
Последната фаза на Луната се асоциира със стихията Огън, съответства й червения цвят. Това време е „старостта“ на организма. В този период Луната намалява. Енергетиката на организма се изтощава и човек усеща недостиг на сили. Постепенно всичко започва да изпуска и да не се получават нещата. Това е време на емоционална потиснатост, възможни са сривове, превзети мнения и депресивни състояния.
Подходящо поведение в период на намаляваща Луна е обобщаването на резултатите от изминалия месец. Ще се появи мъдрост, нови знания и разбиране на света. Ние трябва да дойдем до този период с усещането, че сме направили всичко възможно и времето не е отишло напразно. Силите продължават да намаляват и трябва да ги използваме само за най-важното и нужното.
В последната фаза на Луната се препоръчва да работите над хроничните и кармични заболявания със стари симптоми. Ефективни са всички очистващи процедури, извеждане на токсините, шлаките и камъните, сваляне на излишното тегло. Луната продължава да намалява до тъничък сърп и скоро изчезва от небето. Настъпват мрачни и зловещи нощи – време на страх, депресия, психически разстройства. В древността Хеката е била богиня на магьосничеството, съкровищата и страха. В такива дни организмът е отслабен, а имунитетът – понижен, затова има голяма опасност от някакво инфекциозно заболяване. Повишава се раздразнителността, агресията и склонността към конфликтите. В същото време се влошават реакциите, развива се състояние на неудовлетвореност, появяват се тайните.
 
Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *