СТЪПКИ КЪМ РАЗВИВАНЕ НА ЖЕНСТВЕНОСТТА

1. Забавете се Бързината лишава жената от връзката със себе си, вие преставате да бъдете тук и сега, появяват се припряност, напрежение, суета. Когато жената не бърза – движенията й са плавни, тя изживява всеки миг, чувства себе си и истинските си желания. За да намалите темпото, първо се опитайте да правите всичко съзнателно – яжте по-бавно, ходете по-бавно, говорете по-бавно. Съсредоточете се върху чувствата си – усетете откъде идва гласът отвътре, когато говорите, колко приятно реагира тялото, когато ходите, колко леко вятърът духа върху лицето ви. Опитайте се да бъдете в настоящия момент, да изживявате всяка минута.

2. Променете вниманието си от главата към тялото Когато жената предава цялата информация през мислите си и през повечето време анализира, структурира, тя става физически и психически напрегната, много бързо се изчерпва и развива своята критичност. Постоянният мисловен процес дава сила на мъжете, но е важно жената да бъде в чувствата си през повечето време – тогава тя се забавя, отпуска, става много по-щастлива и по-енергично изпълнена. Почувствайте тялото си в момента, преместете вниманието си извън главата си – спрете да превъртате диалозите, изчислявайки кога какво ще правите. Вместо това, просто си позволете да чувствате, да бъдете, да дишате. Именно тогава започва да се разкрива нашата чувственост. Най-ефективния начин да постигнете това е магичната практика Мандала танц

3. Отпуснете се Физически и морално. Когато сме отпуснати, енергията преминава през нас по-бързо и лесно и всички задачи се решават много по-бързо. Спокойната жена се доверява на света, способна е на повече съпричастност, усещане за себе си и другите. Когато сме притиснати, напротив, прекъсваме връзката с енергията около нас, фокусът на нашето възприятие се стеснява, започваме да контролираме всичко, да форсираме всичко, не чувстваме истинските си желания. На работа, по време на всяка дейност, обръщайте внимание къде е напрежението в тялото ви. Спрете и отпуснете всички горещи точки. Поемете дълбоко въздух, издишайте, разтегнете цялото си тяло. Кажете си: „всичко ще бъде наред и всичко ще ми се получи“! И правете това възможно най-често.

4. Вдъхновявайте се Заобиколете се с красота, слушайте музика, която ви харесва всеки ден, гледайте снимки, които ви зареждат със слънце, посетете музей, изложби, танцувайте, пейте и бъдете креативни. Изключително важно е жената да се зарежда с енергия всеки ден, всеки час, защото ние ставаме точно това, което приемаме в себе си. Жена, изпълнена с енергия, е като слънцето – тя грее и стопля всички наоколо. Когато една жена е без енергия, тя се стреми да печели енергия от другите, винаги е недоволна от всичко и оцелява на ръба. Кой от вариантите в живота си искате да проявите?

5. Направете връзка между душата и тялото си Ако не чуем душата си, не можем да усетим желанията си, да се подхранваме с енергия навреме и да се възстановяваме. Не можем да усетим своята уникалност като жени. Разходете се сами в парка, само като слушате душата си. Почувствайте какво желае тялото ви – и доколкото е възможно, опитайте се да си дадете това, което искате.

6. Освободете се от недоволството си Недоволството е най-мощната пречка за нашата женственост. Обидената жена винаги ще бъде ядосана, подозрителна и ще реагира на много неща от опита в миналото. Едва ли някога ще успее да отвори сърцето си, да се довери на този, който е наблизо, и наистина да почувства любов. Изключително важно е жената да се освободи от недоволство, да излекува раните си, защото само тогава тя ще може истински да приеме и разбере мъжа и да създаде отношения от позицията на творението. Пишете писма до онези, които са ви обидили, изразете в тях всичките си емоции, правете медитации. Недоволството е камък в душата и е наложително да се отървете от него. Няма по-мощна практика за това от “Пробуждане на женската енергия

7. Спрете да казвате „Аз сама“ Така се подготвяте за самота и априори поемате мъжки отговорности. Ако наистина знаете всичко сами и знаете как, тогава защо имате нужда от някой в живота и как можете да му се доверите? Научете се да молите за помощ, да делегирате отговорност: носенето на всичко върху себе си е едно от най-опасните неща за нашата женственост. Жена, която знае, че винаги може да се опре на мъж, става по-спокойна, по-щастлива и по-лесна.

8. Научете се да се доверявате на света. В крайна сметка това е първата стъпка, преди да позволите на мъж да се грижи за нас. Почувствайте, че Вселената ви желае всичко най-добро, обича ви, защитава ви.

9. Откажете се от критиката Спрете да критикувате себе си, живота си, някой друг около вас. Не се включвайте в разговори, където се критикува. Жена, която критикува, никога не може да вдъхнови мъжа да направи нещо и самата тя никога няма да бъде доволна. Вместо това започнете да търсите 5 положителни утвърждения в себе си за всеки критичен коментар. Критиката не прави никого по-добър.

10. Научете се да бъдете благодарни Чрез благодарността жената се изпълва с любов, светлина, енергия, чрез нея се отваря сърцето. Такава жена оценява това, което има и чрез това идва при нея още повече. Всеки ден пишете това, за което сте благодарни на света днес. Нека бъде дори само слънцето на улицата или усмивката на дете. Благодарността е ключът към нашето щастливо, изпълнено състояние.

11. Посещавайте женски енергийни практики Съществуват практики, които:

🌸
 отключват нашата първична творческа енергия
🌸 помагат ни да заживеем в синхрон със себе си и своите истински желания и потребности
🌸
 разкриват красотата на нашата автентична и неподправена женственост
🌸
 изпълват живота ни с любов и красота
🌸
 помагат да възстановим доверието и да се свържем с интуицията си
🌸
 желаните събития, изказани в намерение, започват да се случват с неподозирана лекота
🌸
 помагат да дадем ценност на самите себе си и да я отстояваме във всички сфери на живота си
🌸
 повишават увереността, приемането и дълбоката любов към самите нас

Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *