Пълнотата на живота и щастието идва при нас чрез майката

Връзката между майката и детето е абсолютно уникална по своята сила, дълбочина и значение. Тя до голяма степен определя живота ни.
 
Мама е първия ни свят…. Обетованата земя. Тогава живота е пълен с единство, топлина, хармония и комфорт. Всичко най-важно е свързано с нашата майка. Нашето дълбоко разбиране за щастието: когато сърцата бият в унисон, когато всички чувства и мисли са едно, когато ти и аз сме едно. Това е времето на живота в утробата на майката. Обикновено това единство искаме да повторим в партньорството.
 
Майката има безкрайно и дълбоко влияние върху душата на детето си на всяка възраст. В първите години от живота си детето активно се занимава с „поглъщането“ на майка си. Традицията, културата, начините за оцеляване се усвояват от мама.
 
И най-ужасното отрицателно въздействие върху човек сред много народи по света все още се счита за майчиното проклятие: пряко или косвено, съзнателно или несъзнателно.
Пълнотата на живота и щастието идва при нас по този начин. Това е основата за всяко бъдещо щастие. Щастието е подарък. Щастието винаги е резултат от връзките. Щастливи сме, когато сме щастливи във връзка. Човек няма да има успешна връзка, ако първата му връзка, връзката с майка му, не е щастлива.
 
Щастие за едно дете е да бъде близо до мама. И когато след това порасне и отиде при други хора, то може да вземе първоначалното щастие със себе си. Разбира се, бащата също играе важна роля в развитието на детето, но щастието започва от майката.
 
Най-важното нещо, което мама ни дава, е ДОВЕРИЕТО. Първоначално към себе си, а по-късно и към целия свят. ЩАСТИЕТО, първоначално от общуването със себе си, а впоследствие – от живота. ЛЮБОВ – с нея, а след това, като проекция, към хората и към целия свят. Мама залага основните убеждения на подсъзнателно ниво, онези, които се превръщат в нашата духовна основа, ядро.
Връзката на бащата с детето и на детето с бащата също се формира от майката. Тя е единственият посредник между тях. И живот не само на самите деца, но и на внуци и правнуци, ще зависи от това дали тя позволява на бащата и децата си да се обичат.
 
С мама се научаваме на връзка без граници – пълно сливане на душата и тялото. Между другото, дали детето е успяло да преживее това щастие с майка си, разбираме от това дали може да изживее радостта от близостта (във всички отношения) с партньора си и с живота като цяло. Развитието на творческите способности, интуицията, речта се намира в зоната на женското (въпреки че логичната реч е в зоната на бащата).
 
И това не е всичко. Ние виждаме себе си с нейните очи. Какво изпитвате към себе си, когато се погледнете в огледалото? Или когато се изправите пред други хора? Или в партньорствата? Гласа на нашата майка винаги звучи дълбоко вътре в нас.
 
 
👩‍👧 ВРЪЗКАТА С ДЪЩЕРЯТА.
Всяка майка възприема дъщеря си като продължение на себе си. Много жени, на които им е липсвал топъл емоционален контакт с майка им, страстно желаят да имат дъщеря
Момичето също през първите три години от живота си остава в полето и пространството на майката. На около три години то попада под влиянието на баща си и остава там до шест-седемгодишна възраст. През този период се създава усещането, че момичето се различава от баща си по пол. Че прилича на майка си и скоро ще стане жена, толкова добра и красива, колкото майка си.
През този период дъщерите обожават бащите си. Те активно показват признаци на внимание и съчувствие към татко. Добре е, ако мама подкрепи тази връзка а татко ще даде на дъщеря си своята любов и приемане.
 
В бъдеще именно това преживяване на комуникация с най-важния мъж в живота ще й позволи да се чувства привлекателна, възрастна жена. Тогава тя ще може да се реализира в живота и най-важното е, че има щастлив опит да бъде приета и обичана от най-скъпия мъж на света – бащата.
 
След известно време (на около 6-7 години) бащата позволява на дъщерята да се върне при майка си – при жената. Показвайки, че мама е най-добрата жена за него и той я обича малко повече. И дъщерята остава любимата дъщеря.
Сега момичето се връща при друга майка – тя вече знае, че е красива като майка си, но в същото време е различна. Дъщерята осъзнала собствените си граници (преди момичето да влезе в полето на баща си, тя се чувства като придатък на мама, тоест част от мама). И сега, до майка си, момичето започва да придобива своята женска сила и красота. Мястото на партньора до нея е свободно и когато му дойде времето, той ще го заеме.
Но понякога се случва така, че жените имат много тежки травми, свързани с мъжете. Може би насилие от мъже, предателство или аборт и т.н. И на момичето се предава несъзнателно информация: „Страхувай се от женското в себе си, то привлича мъжете и те са опасни. Мъжете причиняват болка. ” Затова момичетата престават да „виждат“ и оценяват женската си сила и красота. Те спират да живеят в този поток и по отношение на мъжете изпитват несъзнателен страх.
Притежавайки лоялност към своята родова система, една жена няма да пусне дъщеря си не само при баща си, но и в брачния живот. Несъзнателният страх от мъжете ще усложни отношенията й с противоположния пол и ще натовари семейния й живот, ако успее да създаде семейство. Дъщеря, която не е получила разрешение от майка си за женствеността си и от баща си потвърждение, че женското е красиво в нея, психологически остава момиче за цял живот. Момиче, което вече няма да вярва на никого, че е красива жена.
 
Дълбоко в душата й ще бъде изключително трудно да се приеме. Често такива жени изпитват недоволство от себе си, дори отвращение. След като е станала възрастна жена, тя се сближава с мъжете или от позицията на дъщеря или на майка, но не и като партньор.
Сега Ти можеш да изцелиш връзката си с твоите родители и да получиш благословия от предците си!
 
 
Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *