ПАЯКА- символ на мъдрост и защита

Страхувате ли се от паяци ❓

Вещата жена никога не се страхува от тях, защото те са нейни помощници. Паяците са изключително мъдри и сензитивни, те усещат силата и енергията много добре. Паякът е древен символ на творчеството, креативността и трудолюбието. В древната индийска традиция създателят на всичко съществуващо е паяк, който тъче света и създава материя. Според легенди именно паякът спасил Давид, Исус Христос, пророка Мохамед от недоброжелатели. А древните римляни са почитали паяка като талисман на късмет и просперитет.

Способността да се движи във всички посоки обяснява мъдростта на паяка. Той винаги може да намери изход от безизходна ситуация. Тези животни са едно от най-старите живи същества на нашата планета.

Паяжината, разположена в ъглите на стаята, улавя отрицателната радиация и враждебни към хората енергии. Може да се ползва е като дезинфектант, полезен за лечение на рани. Наличието на 2-3 паяка в къщата, но свободно движещи се е достатъчно за децата да боледуват много по-рядко. Особено полезни са за момчета, които са склонни към риск: паяците изглежда успокояват агресията им и ги предпазват от всякакви ежедневни опасности.

Мрежата е незаменима съставка в голяма част от магическите ритуали за защита.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *