Мандала Танц – Вълшебна Женска Практика

Мандала е дълбока женска практика, която възстановява и променя телата ни в съответствие с природните сили, помага ни да свържем със женската си същност и да преоткрием Богинята в себе си … 💃
 
Мандала е най-женственият танц на планетата с нейният бърз и лесен начин на лечение и преобразяване.
 
Танцът е процес на изграждане на енергии на всички нива, той луекува тялото и душата. Чрез него ние преработваме проблемите в дълбините на подсъзнанието ни. По време на практиката ние сме в единство е не само със собствената женска същност, но и с всички женски проявления във Вселената.
 
🌟 Чрез тази практика се случва мистериозно откриване на изначалните енергии, управляващи съществуването, и възможността да взаимодействаме с тях чрез тялото и съзнанието си. Това е процес на свещена среща със себе си. Това не е умствено познание, а прякото преживяване чрез тялото, дишането, вниманието.
Всички движения са подбрани така, че вътрешните мускули на матката винаги да работят. При движенията на мандалата се активират кръвоносната и лимфната ни система и започва процес на енергийно пълнене.
 
💮 Самият танц е изграден на принципа на „цветето на живота“ в съответствие със сакралната геометрия на тялото.Движенията, които се използват са дълбоко сакрални и женски.
Тази практика е заимствана от свещените танци на суфите, индийски и тайландски храмови танци и т.н.
Самият танц се танцува в структурата на осмици, кръгове, спирали и вълни.
Кръговете завихрят енергията, спиралите и вълните я насочват. Основната форма е осморката чрез която се свързват всички центрове и изграждаме баланса на ляво и дясно полукълбо, на силата и нежността. Танц Мандала е комплексна практика от древността имаща дълбока връзка с женската ни същност и с всички женски проявления на Вселената. Това е процес на свързване с Богинята в нас. Това е лечение на тялото и душата. Това е знание за женската природа, за движението на енергиите в женското тяло. Такава жена привлича мъжа, и в него се заражда желанието да се приближи и да се погрижи за нея.
Силата на една жена е в енергията на покоя. Жената сякаш обгръща с енергията си всички, които попадат в нейното поле. В това се изразява нейното действие. Само в състояние на релаксация и покой, жената може да чува, да следва интуицията си и да бъде мъдра.
 
💃 Мандала танцът се изпълнява като жените са облечени с дълги поли или рокли. Тези дрехи са символ на женствеността. В миналото жените са извършвали този танц в храм, като са се събирали на големи групи. Мандала от един от най-женствените танци и зарежда телата с енергия.
 
👗Освен дългата пола или рокля, е хубаво да се събуете боси. Важно е да имате пряк контакт със земята. Така може по-добре да почувствате енергията, която тече в недрата ви, и която ще се влее във вас самите.
Мандала означава кръг. Когато жените се събират в кръг и са на големи групи, завихрят много повече енергия и самият танц има много по-голямо въздействие.
 
Практиката започва с енергийно зареждане на бижутата, които жените носят. Жените се събират, седнали в кръг, с допрени стъпала. В кръга, който оформят стъпалата им, се поставят всички техни ценности. Енергията, която се завихря на подобни летни събирания, зарежда самите украшения и след това те носят сила и хармония на притежателките си.
 
💫 Като съвременна практика Мандала е създадена в Русия, но корените й са много дълбоки. Тя обединява сакрални женски танци от Египет, Индия, Андалусия. Целта е не просто да се „свържем“ с тялото си, за да го изчистим от негативните натрупвания, но и да осъществим конкретни свои желания. Един доста практичен танц… Всяко занимание трае около 2 часа. За него не са необходими танцови умения, за разлика от дълга пола и вяра в силата на словото.
 
Жените сядат в кръг – символ в мандала на извора на женската сила, на матката. Всички са с дълги до земята свободни поли за по-добра циркулация на енергията. В центъра на кръга се поставя горяща свещ, край която участничките нареждат бижутата си – за да се „заредят“ и след това да служат като амулети. Часовници не се оставят, защото доказано спирали да работят. Идва ред на самовглъбяването, по време на което всяка от жените се опитва да формулира искрено и правилно намерението си – дълбокото вътрешно желание, с което е дошла, след което намерението се произнася на глас.
 
🙏 Важно е да сме честни пред себе си и ако искаме страхотен секс, да не казваме на глас, че търсим страхотен подем в кариерата. Много е важно и как се формулира намерението. То трябва да бъде представено като вече изпълнено. Не – искам да имам пари, а – аз съм в потока на изобилието, парите идват при мен лесно, без да се преуморявам, и върша нещо, което ми харесва истински. Не трябва да се казва – искам да се запозная с мъж, а – аз откривам пространство за двойката, привличам в живота си хармонични отношения с мъж. За правилното формулиране на желанията ролята на инструктора, на водещия мандалата е много важна.
 
🥰 След като намеренията са произнесени, започва танцът. Първата му част е чистене – човек сваля, изтръсква от себе си задръжките, комплексите, всичко, което му пречи да се самоизрази. Сваляме ги от раменете, ръцете, косата, от краката си. Особено важни са ръцете, защото са продължение на сърцето. А плещите са мястото на отговорностите ни, както и шията и гърбът. След това се влиза в танца. Движенията с ръцете и тялото са бавни, медитативни, основна фигура е осморката, която свързва енергийните центрове, чрез нея се изгражда балансът. Всичко е в съответствие със сакралната геометрия на тялото. Танцува се с отворени очи и с поглед към човека отсреща. Ръцете и краката на момичетата от само себе си започват да следват ритъма и структурата на танца.
 
След края на танца всички лягат на земята и медитират.
 
🌸 Можете да практикувате Мандала на всяка възраст. Практиката е подходяща не само за млади жени, но и за жени на възраст 60-70 години, както и бременни жени. В танца няма скокове и резки движения, само плавни, така че натоварването е доста леко.
Моите наблюдения сочат, че ефектът от Мандала танца идва много бързо, буквално след няколко дни, особено ако желанията са в сферата на материалното. Видимо се променят и жените, те стават грациозни, с красиви царствени движения, чувстват се изпълнени с радост и любов, хармонични и привлекателни.
Жените, които практикуват Мандала започват да сияят със своето здраве, сексуалност и привлекателност. По време на танца те се свързват с тялото си и влизат в състояние на наслада. По този начин хормоналната и имунната системи започват да работят съвършено в дълбочина и в лекота.
В небрежните и плавни движения на практиката хармонизираме дясното и лявото полукълбо, мъжкото и женското, свързваме се със Земята и Небето.
 
❤️ В тази практика жените се свързват със себе си, с тялото си, в чувствата си чрез дишане и движение.
Практиката ни учи да бъдем в състояние на радост, хармония, лекота, красота.
 
Практикувайки танц Мандала, ще станете по-женствена, нежна и чувствителна, ще спечелите сила, баланс, вътрешен мир и увереност!
В допълнение, всеки танцов клас по Мандала е възможност да изпратите намерението си в космоса, а енергията на женския кръг значително засилва това намерение и позволява то да се материализира в живота нежно и естествено.
 
📌📌📌 Подари на себе си това вълшебство 💃
 
Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *