Изцеление на вътрешното дете

Честито в търсене на изгубената част от душата си, човек среща вътрешното си дете и само с това повторно откриване на детето, което някога е било, може да бъде излекуван.

Всички ние някога сме били деца. А когато човек порасне, тази детска част не отива никъде. Тя винаги съществува в нас и понякога упорито започва да се проявява в най-неподходящите моменти… В кабинета на лекаря или шефа, на бизнес срещи или във връзката със съпруга.

Вероятно всеки човек може да си спомни такива моменти от живота си, когато изведнъж емоционалната реакция на случващото е била твърде силна и необяснима от гледна точка на здравия разум.
Възможно е в такъв момент в душата на човек да се е докоснала до неговото вътрешно Ранено дете.

Понякога, след особено трудни консултации, започвам да си мисля колко силен е митът в нашето общество, че детството е толкова прекрасно и безгрижно време …

Колко често в живота на хората това време, което е трябвало да бъде безгрижно, се оказва един от най-трудните периоди от живота им. И такова ранено и травмирано дете, което се е научило да оцелява по някакъв начин в този свят започва да се страхува от всичко и практически не вярва на никого… то не вярва и в себе си.

Терминът “вътрешно дете” е използван за първи път от известния психолог Карл Густав Юнг. Той осъзнава, че във всеки от нас има Вътрешно дете, когато се сблъска с дълбока вътрешна криза. И за да се справи с това, Юнг започва да строи пясъчни замъци в продължение на няколко седмици (на пръв поглед много безполезно занимание за възрастен човек), но той просто започнал да прави това, което правят всички деца – да играе. И именно този контакт с детската му същност помогна на Юнг да се справи с трудни негови детски преживявания.
Нямаме възможност да променим миналото, но имаме възможност да променим отношението си към него и да се развием в настоящето.

💝 Тренинга Изцеление на вътрешното дете е възможност да се върнете към себе си и най-накрая да започнете да живеете щастливи.

Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/

Leave a Comment