За ролята на Бащата в живота на Детето

Бащата дава на детето много повече, отколкото си мислим. Не само ДНК и родови програми. Бащата пренася своите таланти, той дава силата и защитата на семейството, възможността да намери своето място в този свят и да се адаптира в обществото, активно желание за развитие.
 
Бащата показва пътя към света, допринася за социално-икономическото развитие на детето.
Той учи детето да се справя с проблемите, които обществото поставя пред него. Бащата трябва да бъде авторитетът за детето, така че този авторитет впоследствие да развие способността да се справя без авторитета на бащата. Но бащата не трябва да бъде авторитарен и страшен, той трябва да проявява толерантност и да вярва в доброто бъдеще на детето си.
Всеки човек се нуждае от бащина любов за нормалното си развитие. Той се нуждае от справедлива оценка на своите реални успехи и заслуги.
 
Мнението на бащата играе важна роля за формирането на хармонична личност на момичето. „Ако бащата вярва в успеха на дъщеря си, в нейната привлекателност, тогава дъщерята расте с чувството, че е силна и достойна за успех.
И за едно момиче като цяло нежността и вниманието на баща й са много важни, тя е доволна да се чувства като „малка принцеса“, която баща й обича и глези.
 
Бащата е този, който ще покаже на момичето, че мъжкият свят не е враждебен, че мъжът и жената са различни, но в същото време равни. Във връзка с баща си момичето ще се научи да се чувства като жена – нежна, ценна и привлекателна.
 
Бащата дава представа не само за границите, но и за възможностите. Нещо повече- без положителна връзка с бащата или образа на бащата в живота на човек настъпва хаос.
И този хаос може да се изразява по различен начин.
 
Например:
✅ човек се захваща с 10 неща наведнъж и не завършва нито едно
✅ не смее да започне какъвто и да е бизнес. Дълго, отлага, колебае се, намира хиляда причини за това. И в резултат или не прави нищо, или се отказва от започнатото при първото затруднение.
✅ не спазва обещанията си и постоянно лъже
✅ не може да защити своята гледна точка, съгласява се против волята си с другите хора, а след това се чувства използван и страда
 
Съществуват практики и констелации, които ще ви помогнат да отделите чувствата си към баща си от тези на майка си.
 
Ще спрете да се поставяте на мястото на вашата майка и несъзнателно да живеете нейната съдба, ще можете да разберете и да благодарите на баща си за това, което той е направил за вас.
Ще намерите място, където да го обичате в сърцето си и да започнете да живеете живота си, без да се обръщате назад към миналото!
Този тренинг е за вас, ако:
✅ изпитвате неприязън към баща си
✅ не чувствате благодарност и любов към баща си
✅ образът на баща ви е свързан с негативизъм и разочарование
✅ не вярвате на мъжете.
✅ Не можете да се реализирате в професията си
✅ постоянно изпитвате проблеми с парите
 
 
Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *