ЕНЕРГИЙНА ПРАКТИКА “ДИХАНИЕТО НА МАТКАТА”

Любими,
днес е 17-ти лунен ден и неслучайно един от символите на деня е Шакти – това е голямата повсеместна женска творческа енергия, която физически извира от самия корен на нашето същество – опашната кост.
Това е творчески аспект на Божественото, сила, която осъществява творението. Денят Шакти е ден на женската енергия, когато тя преминава през нас и навлиза в този свят. Това е ден на вътрешна свобода, забавление, радост.

За нас жетите 17-ти лунен дни е пикът на сексуалността. Свалете всичките си ограничения днес, наслаждавайте се, танцувайте, събудете енергията си с енергийни практики, опознайте себе си, насладете се!

🌺 ПРАКТИКА “ДИХАНИЕТО НА МАТКАТА” 🌺

Практиката е изключително благотворна за нежния пол. Свързва ни с женския център, който се намира в матката, хармонизира работата на втората чакра, повлиява благоприятно здравето и сексуалността, изпълва с женска енергия.
Ако имете НЕФРИТЕНО ЯЙЦЕ, практикувайте с него❗️

Положението на тялото е изправено, краката на ширината на тазобедрените стави, коленете леко огънати, ръцете висят свободно по тялото. Трябва да дишате през устата, дълбоко, пренасяйки дъха през цялото тяло.
Вдишваме през стиснати зъби, сякаш засмукваме въздуха, издишваме през отворена уста.
Докато вдишваме, стискаме вагиналните мускули, сякаш всмукваме енергия навътре (в този момент си представете, че когато вдишвате, лечебната енергия на земята навлиза в краката ви, издига се в матката и я изпълва). Помогнете си с ръце, стиснете ръцете си в юмруци и ги свивайте до нивото на яйчниците. При издишване мускулите на влагалището се отпускат и целият негатив, всичко, което е излишно, отива на земята, докато вие държите ръцете си леко назад.

Постепенно ще почувствате лека пулсация в матката и топлина в долната част на корема. Упражнението трябва да се изпълнява най-малко 5-10 минути. След това внимателно и нежно разтривайте долната част на корема с кръгови движения, първо 36 пъти обратно на часовниковата стрелка, след това 24 пъти по часовниковата стрелка, за да разпределите енергия в тялото, и легнете в мълчание, опирайки ръцете си върху матката, усещайки женския си център.

Много често негодуванието, вината и други блокажи се натрупват в матката на жената и прерастват в болести. Маточното дишане лекува, изпълва с енергията на земята, енергията на женствеността и сексуалността. Тази практика помага за прочистване на женския център чрез дишане. В началото , когато започнете да практикувате тази практика, могат да се появят различни емоции, да излязат сълзи, дори писъци. Не се притеснявайте, приемете това с благодарност. Легнете по гръб, сложете ръце на матката и говорете с женския си център, помолете за прошка за това, че й отделяте толкова малко внимание, дайте й любов, попитайте майката за това, което я тревожи, как се чувства, какво можете да направите за нея, и отговорите ще дойдат.

Правете тази практика редовно и с НЕФРИТЕНИ или дреги ЕСТЕСТВЕНИ ЙОНИ ЯЙЦА, за да укрепите мускулите на малкия таз.

Leave a Comment