ВЪЛКЪТ като тотемно животно

Може би за никой друг бозайник няма толкова много заблуди, колкото за вълка. Почти всички народи имат ужасни приказки за това животно, от което косата настръхва, кръвта замръзва във вените, а краката ни се подкосяват от страх и ужас.


Но всъщност не ми е известен нито един случай в когато здрав, незастрашен вълк нападна човек и го убива.
Всъщност вълка олицетворява почти пълната противоположност на приказния си образ.

Вълците са приятелски настроени животни и много интелигентни. Те почитат и защитават семействата си. Животът им е подчинен на ясни правила и ритуали.

Една от най-големите заблуди, свързани с вълците, се отнася до размера им. Вълците не са толкова големи, колкото си мислят много хора. Те изглеждат по-големи, отколкото са заради своята дълга и дебела козина, но по височина обикновено не надвишават немска овчарка със среден размер.

Живота на вълците, както и този на хората, е до голяма степен ритуализиран. Вълците живеят в хармония с ясни правила. Те отделят специални „свещени“ територии за себе си. Тяхното общество е изградено въз основа на йерархична структура. Всеки вълк има свое място и функционира в рамките на тази йерархия. В глутницата има двама лидери – мъж и жена.

Вълците не се бият помежду си излишно. Напротив, те често се се опитват да избегнат битката. Те са добри в битките, но разликите между тях те рядко прибягват до тях. За да установи превъзходство над съперника, вълкът понякога използва достатъчно впечатляваш поглед, поза или заплашително ръмжене. По принцип вълците не обичат да демонстрират своето превъзходство, но ако е необходимо, са способни на това. Това е един от уроци на вълка. Вълкът ни учи да развиваме сила, увереност и спокойствие, които не изискват демонстрация и доказателства.

Вълците имат сложна система за предаване на информация. За да направят това, те използват специален език – движения на главата, опашката, погледа „очи в очи“ и др. Хората, които имат вълк като тотемно животно, често се различават по специалната изразителност на жестовете, пози и изражения на лицето.

Впечатляващо е управлението на глутницата. Този стил на управление не може да се нарече нито строго авторитарен, нито демократичен в пълния смисъл на думата. Има периоди, когато стадото напълно се подчинява на авторитета на водача, но в други моменти, в които доминира „демокрацията“.

Чрез тази гъвкавост глутницата успява да оцелее. Вълкът може да ни даде урок по добро управление, в който има баланс между авторитетът на индивидите и демокрацията. Вълкът ни помага да разберем, че само дисциплината може да осигури истинска свобода.
Водачите на глутницата често се събират за цял живот. Игривите и сладки вълчета се радват на любовта и грижите на цялата глутница, а не само на собствените си родители. Вълците много обичат децата си. Ако майката и бащата не са в състояние да се грижат за своите малки, те са осиновени от други вълци. Някои вълци дори играят ролята на бавачки. Възрастните вълци са много приятелски настроени към всички вълчета.

Вълкът като тотемно животно ни учи да уважаваме и почитаме семейните връзки и да обичаме децата.
Разбира се, вълците са хищници. Предимно ловуват елени и лосове. Техните жертви са предимно болни, стари и много млади, незрели животни. Вълците няма да губят време за здрави лосове. По време на лова вълците преодоляват дълги разстояния. Те са издръжливи и силни и следователно могат да пътуват дълго време.

Вълците обикновено поглъщат плячката си веднага. Следователно хората, които са свързани с този тотем, е необходимо във всеки случай да използват всички налични ресурси.

Вълкът е много умен. Той измисля невероятни начини за избягване на опасни ситуации. Някои изследователи дори вярват, че вълците използват гарваните за откриване на източници на храна.
Вълкът има отлично развити сетивни органи. Обонянието му е 40 пъти по-вилно от това на човек. Символично, обонянието е свързано с най-висшата проницателност.

Слухът на вълка също е много остър. Хора с този тотем имат добре развита интуиция.

Вълкът се характеризира със способност за емоционална привързаност, която възниква бързо и е много трайна. Хората с този тотем са много верни партньри, подкрепящи, любвеобилни. Те обичат децата и ще приемат и ще се грижат и децата от предишни бракове. Те обичат дълбоко и трайно и няма да ви изостават в труден момент. Готови са да ви носят на гърба си дори, ако се наложи.
Обичат ли ви, могат да ви простят всичко…..ОСВЕН ИЗНЕВЯРА! това са тях е изключително предателство, и те никога няма да го приемат. Случи ли се, разберат ли /а те ще разберат, защото са особено интуитивни/ ще ви изхвърлят от живота си на мига. И ще си вземат всичко. Няма да ви го простят.
Вълкът ще ви научи да слушате вътрешния си глас. Той винаги ще ви защитава – понякога строго, понякога нежно, но винаги с любов.

А дали вълкът е твое тотемно животно, разбери на семинара

ОНЛАЙН! Силата на тотемните животни
По време на семинара:
🦉 ще се запознаете с вашите тотемни животни
🦉 ще разберете вашите силни и слаби страни
🦉 ще се научите да ползвате качествата на тотемните животни
🦉 ще разберете как да придобийте качества, които ви липсват в живота
🦉 как да получавате защита, мъдрост и енергизиране чрез тотемните животни
И още много други тайни.

Ако желаете да научите повече за тренировката и датите на провеждане, последвайте Нашата Фейсбук страница: Женски енергийни практики /Марина Бошева/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *